Upravljanje i Održavanje Garaža u Stambenim Zgradama

+381611924675

Pozovite nas

[email protected]

Pišite nam

Pupinova 19, Mirijevo, Beograd

Nadjite nas

Upravljanje i Održavanje Garaža u Stambenim Zgradama

Možete li mi reći da li je profesionalni upravnik zadužen i za vođenje garaža?

Da, profesionalni upravnik stambene zgrade ima određene zadatke vezane za vođenje garaža u okviru stambene zgrade. Evo nekoliko konkretnih zadataka koje profesionalni upravnik obično obavlja u vezi sa garažom:

  1. Organizacija održavanja garaže: Profesionalni upravnik je odgovoran za organizaciju redovnog održavanja garaže, poput čišćenja, popravki rasvete ili vrata, obezbeđivanja bezbednosnih mera i slično.
  2. Vođenje evidencije o parkirnim mestima: Profesionalni upravnik vodi evidenciju o raspodeli parkirnih mesta u garaži, dodeljivanju parking kartica stanarima, kao i evidenciju o eventualnim problemima ili nedostacima vezanim za parkiranje.
  3. Rešavanje problema i hitnih intervencija: U slučaju problema u garaži (kvarovi, oštećenja, provala), profesionalni upravnik je zadužen za rešavanje problema i organizaciju hitnih intervencija kako bi se obezbedila sigurnost i funkcionalnost garaže.

Da li plaćanjem tekućeg i investicionog održavnja treba još naknadno platiti i upravnika za održavanje garaže?

Upravljanje garažom obično može biti obuhvaćeno u opštim troškovima upravljanja stambenom zgradom, koji se plaćaju kao deo tekućeg održavanja i investicionog održavanja. Ukoliko profesionalni upravnik ima ugovor koji podrazumeva vođenje garaže kao deo šireg obima poslova upravljanja zgradom, onda će troškovi upravljanja garažom biti obuhvaćeni u naknadama profesionalnog upravnika.

Preporučljivo je da proverite detalje ugovora i ponude koju ste imali sa profesionalnim upravnikom kako biste bili sigurni da li vođenje garaže spada u obuhvat tih usluga ili se dodatno naplaćuje.

Minimalna izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje garaža

Odluka o minimalnim izdvajanjima za tekuće održavanje garaža:

  • Garaža: 216,51 RSD
  • Garažni boksovi i garažna mesta: 144,34 RSD

Odluka o minimalnim izdvajanjima za investiciono održavanje garaža:

Za garaže:

  • Do 10 godina starosti: 1,25 RSD
  • Od 10 do 20 godina starosti: 1,88 RSD
  • Od 20 do 30 godina starosti: 2,50 RSD
  • Preko 30 godina starosti: 3,13 RSD

Za garažne boksove i garažna mesta:

  • Do 10 godina starosti: 1,88 RSD
  • Od 10 do 20 godina starosti: 2,81 RSD
  • Od 20 do 30 godina starosti: 3,75 RSD
  • Preko 30 godina starosti: 4,69 RSD

Zaključak

Efikasno upravljanje i održavanje garaža u stambenim zgradama ključno je za bezbednost i funkcionalnost. Profesionalni upravnik igra ključnu ulogu u organizaciji održavanja, vođenju evidencije i rešavanju problema, što čini život stanara udobnijim i bezbrižnijim. Pre nego što zaključite ugovor sa profesionalnim upravnikom, obavezno proverite da li su usluge vođenja garaže uključene u opšte troškove ili se dodatno naplaćuju.